Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Azonosítsd agytípusod – és lépj a boldogság útjára!

Azonosítsd agytípusod – és lépj a boldogság útjára!

A legtöbb boldogságkutató és író nem említi, hogy ha az agyműködéssel bármilyen okból gond van, az emberek hajlamosak rosszabb döntéseket hozni, aminek következtében szomorúbbak, betegebbek, szegényebbek és kevésbé sikeresek lesznek, ami depresszióhoz és boldogtalansághoz vezet. Ha boldog akarsz lenni, döntő fontosságú, hogy felmérd és optimalizáld az agy fizikai működését.

Az agy szerepe a boldogságérzet kialakulásában

A boldogság szerve az agy, ugyanakkor a tetszés, a vágyakozás és a tanulás szerve is – ezek mind a boldogság alapvető elemei. Ha eldöntöd, hogy megvizsgáltatod a két füled között található, mintegy 1,4 kilónyi szövetállományt, és optimalizálod a működését, máris megtetted az első lépést a boldogabb élet felé. Dr. Daniel Amen több évtizeden keresztül készített, 200.000 Spect-felvételen és 3 millió kérdőíven alapuló új modelljével különböző agytípusokat ismert fel. Öt alapvető típust és ezek 11 féle kombinációját definiálta.

A boldogság kémiája

A boldogság szempontjából hét neurotranszmittert vizsgálunk. Ezek közül a neurokémiai anyagok közül néhány fontosabb szerepet játszik a különböző agytípusokban, Mi tesz téged boldoggá? Ahhoz, hogy erre a fontos kérdésre választ kaphass, elengedhetetlen, hogy azonosítsd saját agytípusodat! Ha tudod, hogy milyen agytípusba tartozol, akkor többet tudsz arról is, hogyan lépsz interakcióba a világgal, de ez a tudás segít az agyműködésed optimalizálásában is, hogy könnyebben átvészeld az élet nehézségeit, és megértsd, hogy mi az, ami nagy valószínűséggel boldoggá tesz téged.

Azonosítsd a saját agytípusodat

Az élet nagyon sok területén előnyös, ha tisztában vagy az agytípusoddal. Ahhoz, hogy megtudd, hogyan lehetsz kiegyensúlyozott és boldog az agytípusodnak megfelelően, érdemes kitölteni ingyenes, agytípus-kvízt amit az alábbi linken találsz meg, és ami mindössze öt-hét percet vesz igénybe.

Az agytípus tesztet itt találod: https://brainhealthassessment.com/lang/hu

Függetlenül attól, hogy melyik típusba tartozol, az értékelő teszt - A boldogság egy szokás - című könyvvel együtt segít felfedezni az erősségeidet és a gyengeségeidet, és megmutatja, hogyan javíthatsz az agyad általános egészségi állapotán, és miként optimalizálhatod a működését. Ha az agyunk jól működik, agytípustól függetlenül mi magunk is jól működünk, ez pedig boldogabb életet eredményez.

Forrás: Dr. Daniel G. Amen - A boldogság egy szokás

Tartalomhoz tartozó címkék: pszichológia
Az oldal tetejére