Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
5.990 Ft
4.193 Ft
Kedvezmény: 30%
Menny.:db
Kattints a logóra és vedd meg partnerünknél e-könyv vagy hangoskönyv formátumban

Ismeretlen érzelmek

5.990 Ft
4.193 Ft
Kedvezmény: 30%
Menny.:db
Kívánságlistára teszem
Szerző: Dr. Jonice Webb

Az Ismeretlen érzelmek nem arról szól, amire vissza tudsz emlékezni, vagy ami megtörtént veled a gyerekkorodban. A könyv azért született, hogy segítsen tudatára ébredned mindannak, ami nem történt meg a gyerekkorodban, mindannak, amire nem emlékszel. Mert ami nem történt meg, nagyobb hatalommal bír afelett, akivé felnőttként váltál, mint bármely esemény, amit fel tudsz idézni. 

Ha téged valóban elhanyagoltak érzelmi téren, és te magad is szülő vagy, akkor az Ismeretlen érzelmeket olvasva jó eséllyel elkezded majd felismerni, milyen módokon is adod tovább az érzelmi elhanyagolás fáklyáját a gyermekednek.

Extra tartalom

Az Ismeretlen érzelmek nem arról szól, amire vissza tudsz emlékezni, vagy ami megtörtént veled a gyerekkorodban. A könyv azért született, hogy segítsen tudatára ébredned mindannak, ami nem történt meg a gyerekkorodban, mindannak, amire nem emlékszel. Mert ami nem történt meg, nagyobb hatalommal bír afelett, akivé felnőttként váltál, mint bármely esemény, amit fel tudsz idézni.

Az Ismeretlen érzelmek megmutatja a következményeit mindannak, ami nem történt meg: megmutatja az életünkben talán munkálkodó láthatatlan erőt. Segít meghatározni, kihatott-e rád ez a láthatatlan erő, és ha igen, miként küzdheted le.

Sok jó, kiválóan működő, tehetséges ember érzi titokban, hogy nem teljesedett ki, vagy elvesztette a kapcsolatot önmagával. „Nem kellene boldogabbnak lennem?” „Miért nem vittem többre?” „Miért nem érzem értelmesnek az életemet?” Ilyen kérdéseket ültet el belénk gyakran ez a láthatatlan erő. Olyan emberek kérdezik ezt, akik úgy vélik, szerető, jó szándékú szüleik voltak, akik javarészt boldog és egészséges időszakként gondolnak vissza a gyermekkorukra. Nem ismerik fel, hogy olyasvalami befolyásolja őket, amire nem emlékeznek… a láthatatlan erő.

Mi ez a láthatatlan erő?

Ne aggódj, semmi rémisztő. Nem természetfeletti, túlvilági vagy hátborzongató. Valójában nagyon is hétköznapi, emberi dologról van szó, arról, ami nem történik meg az otthonokban és családokban világszerte, nap mint nap. Mégsem vagyunk tudatában a létezésének, a fontosságának, vagy annak, hogy bármiben is befolyásolna bennünket. Nem tudjuk a nevén nevezni. Nem gondolunk rá és nem is beszélünk róla. Nem látjuk; csupán érezzük. És ha érezzük is, nem tudjuk, mit is érzünk.

Ez az érzelmi elhanyagolás.

Az érzelmi elhanyagolással küzdő emberek fájdalomtól szenvednek. Ám nem tudnak rájönni, miért.

A könyv célja, hogy segítséget nyújtson ezeknek a némán szenvedő embereknek, akik folyton azon tűnődnek, mi lehet a gond velük.

Ha téged valóban elhanyagoltak érzelmi téren, és te magad is szülő vagy, akkor az Ismeretlen érzelmeket olvasva jó eséllyel elkezded majd felismerni, milyen módokon is adod tovább az érzelmi elhanyagolás fáklyáját a gyermekednek. Ha így van, létfontosságú, hogy felismerd, ez nem a te hibád. Ez a jelenség láthatatlan, alattomos és könnyedén átlép egyik generációból a másikba, emellett rendkívül valószínűtlen, hogy eltűnik, és nehéz megállítani, hacsak nem ébredsz kifejezetten a tudatára.

Az érzelmek számos érdekes dolgot eredményeznek, ha a föld alá temetjük és figyelmen kívül hagyjuk őket.

Megeshet, hogy:

  • fizikai tünetekké válnak, mint az emésztőrendszeri panasz, fejfájás vagy hátfájás
  •  depresszióba csaphatnak át, és táplálkozási, alvás-, memória-, koncentrációs problémákhoz vagy társadalmi elszigetelődéshez vezethetnek
  • lemerítik az energiánkat
  • miattuk véletlenszerűen kirobbansz, vagy „a semmi miatt” is dühbe gurulsz
  •  felerősítik a szorongást és/vagy pánikrohamokat
  • a kapcsolataid és barátságaid felszínesek maradnak, és hiányzik belőlük a mélység
  • üresnek és ki nem teljesedettnek érzed magad
  • megkérdőjelezed miattuk a saját életed célját és értékét

Ha meg akarod állítani (vagy megelőzni) a fenti folyamatok bármelyikét, az első lépés, hogy megtanuld felismerni és szavakba önteni az érzéseidet. Van valami varázslatos abban, ha kimondod, „szomorú vagyok”, „frusztrált vagyok” vagy „ezzel megbántottál”. Amikor azonosítod és megnevezed az érzelmeidet magad vagy más személy előtt, a kezedbe veszed a kormányt és a gázra lépsz. Kiemelsz valamit belülről, és kívülre helyezed át. Az ismeretlent ismertté teszed. Kezedbe veszed az irányítást. És kihozod a legtöbbet a legértékesebb erőforrásból: az érzelmeidből, az élet üzemanyagából.

A könyv segít neked, ha válaszokat keresel a saját ürességérzésedre, a kiteljesedésed hiányára és konkrét megoldásokat fog nyújtani a láthatatlan sebekre.

Dr. Jonice Webb több mint huszonöt éve gyakorló pszichológus, és számos páciensét kezelte már sikeresen, akik mind azért keresték fel, mert úgy érezték, valami hiányzik az életükből. Bár több önsegítő könyv foglalkozik a gyermekkorunkban megélt tapasztalatokkal, az Ismeretlen érzelmek című kötet lapjain Dr. Webb éppen arról ír, ami „nem történt meg”.

E könyv nem kizárólag az érzelmi elhanyagolástól szenvedők számára íródott. A mentálhigiénés szakembereknek is külön fejezetet és eszközöket tartalmaz, azokhoz a páciensekhez, akik önmaguk felé nem kellő együttérzést tanúsítanak, és ezzel a legjobb kezelést is aláásták eddig.

OLVASS BELE

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Válaszd kedvezményes csomagajánlatunkat

Hasonló termékek

Tisztítsd meg elméd zűrzavarát

A Tisztítsd meg elméd zűrzavarát 5 egyszerű, tudományosan bizonyított lépést kínál a szorongás, a stressz és a mérgező gondolkodás csökkentésére. Dr. Caroline Leaf neuropszichológiai szakpszichológus könyve olyan bizonyított módszerekről szól, melyek segítségével meg tudsz szabadulni a mérgező gondolataidtól, szokásaidtól és traumáidtól, cserébe pedig pozitív szokásokat tudsz beépíteni életedbe.

5.690 Ft 3.414 Ft

Hogyan lehetsz önmagad

Befelé forduló, esetleg ügyetlen vagy? Barátaid körében jól érzed magad, de egy értekezleten vagy bulin egyszerűen nem tudsz megszólalni? Az is lehetséges, hogy általában magabiztos vagy, de mostanában elszigeteltnek vagy bizonytalannak érzed magad? Ne aggódj, nem vagy ezzel egyedül, az emberek közel 40 százaléka félénknek tartja magát!

5.790 Ft 2.316 Ft

Te nem értesz engem!

Szerző: Dr. Tara Porter

Változnak az idők a lányok és fiatal nők számára is. Az eddig még sosem tapasztalt szabadság és választás lehetősége mellett minden eddigi mértéket felülmúló elvárások is nehezednek a nőkre. A Te nem értesz engem arról szól, hogyan kell a nőiséget kezelni olyan eszközökkel, melyekkel érzelmileg kompetens és magabiztos tudsz lenni.

5.790 Ft 2.316 Ft

A boldogság egy szokás

Dr. Daniel G. Amen, a New York Times első számú bestsellerszerzője feltárja az idegtudomány hét titkát, melyek segítségével mindössze 30 nap alatt több mint 30 százalékkal boldogabb lehetsz – kortól, neveltetéstől, genetikai adottságoktól vagy akár jelenlegi helyzetedtől függetlenül! 

A mentális és fizikai egészség megszerzésének és megőrzésének az az alapja, ha az emberek boldogabbá válnak a mindennapokban. Kiterjedt kutatások igazolják, hogy összefüggés van a boldogság és az alacsonyabb pulzusszám, illetve az alacsonyabb vérnyomás között, a szív pedig általában véve egészségesebb. A boldogabb emberek kevésbé fertőződnek meg, alacsonyabb a kortizolszintjük (stresszhormonszint), és kevesebb fájdalmat éreznek. Hosszabb életűek, jobb minőségű kapcsolatokkal rendelkeznek, és a karrierjük is sikeresebb. Ráadásul a boldogság „ragályos”, mert a boldog emberek általában másokat is boldogabbá tesznek.

 

5.990 Ft 4.193 Ft

Szorongás és aggodalom munkafüzet

Sajátíts el olyan gyakorlati stratégiákat, amelyekkel képes lehetsz azonosítani a szorongásod kiváltó okait, megkérdőjelezni a szorongásodhoz vezető gondolataidat és hiedelmeidet, biztonságosan szembenézni a félelmedet okozó helyzetekkel, valamint ténylegesen lazítani a szorongásod szorításán. Mindezt mindig csak egy-egy újabb lépés megtételével.

5.990 Ft 4.193 Ft

Ismeretlen érzelmek hatásai a kapcsolatainkra

Szerző: Dr. Jonice Webb

Pszichoterapeutakén szerzett húsz évnyi gyakorlata során Dr. Webb felfigyelt az alapvetően különböző páciensei esetében felbukkanó jellegzetes közös tünetegyüttesre. Kutatása során felfedte a tünetegyüttesek okát: a gyermekkorukban elszenvedett érzelmi elhanyagoltságot. Kötete gyakorlati megoldásokat kínál a gyermekkori érzelmi elhanyagolás életünkre gyakorolt hatásaira: megmutatja miként beszéljünk róla, hogyan oldjuk fel hatását a párunkhoz, szüleinkhez és gyermekeinkhez fűződő kapcsolatainkban. 

6.290 Ft 4.088 Ft

A lelki gyógyulás útja

Szerző: Alexandra Elle

Alexandra Elle olyan különböző témákat fejt ki, mint az az éber tudatosság, a bensőgyermek-terápia, vagy az egészséges személyes határvonalaid meghúzása, és mindezekhez könnyen elsajátítható gyakorlatokat kínál. A gyógyulás folyamatának négy részből álló keretrendszere egy átlátható öngyógyító módszer, melyeket a szerző személyes történeteken keresztül is bemutat. A lépéseket gyógyító írásgyakorlatok egészítik ki, és teszik még kézzelfoghatóbbá. A lelki gyógyulás útja nélkülözhetetlen segítőtársa lehet mindazoknak, akik hozzá akarnak férni benső bölcsességük kincsestárához és meg akarják erősíteni önbizalmukat.

6.490 Ft 2.596 Ft

Apró traumák

Szerző: Dr. Meg Arroll

A világunk tele van hatalmas, megoldhatatlannak tűnő problémákkal, ezért a mi kisebb, mindennapos sérüléseinket hajlamosak vagyunk nem észrevenni, miközben ezek egészen a mélyünkig hatolnak. 

De mik ezek az apró traumák? Ilyenek például: az érzelmi sivárság, a mikroagresszió, a kihívást jelentő családi kapcsolatok, vagy a mérgező pozitivitás. Ezek a hatások idővel magas funkcionalitású szorongáshoz és levertséghez, a maximalizmus hajszolásához, érzelmi-evéshez és alvászavarokhoz is vezethetnek. A könyvből nyert tudás által visszaveheted az életed feletti irányítást, és nem leszel többé az apró traumáid rabszolgája.

6.490 Ft 3.245 Ft

Szexpert

Szerző: Kacsur Adrienn

Kacsur Adrienn a Mindset Pszichológia tanácsadóközpontjának szexuálpszichológiai szakpszichológusa egy utazásra hív, és végigvezet téged (és párodat) a szexuálpszichológia alapjain. Ez a könyv univerzálisan mindenkinek szól: lehetsz fiatal, idős, szingli, elvált, párkapcsolatban élő, házas. Lehet, hogy sok tapasztalatod van a szex terén, és lehet, hogy még egyáltalán nincs.

6.990 Ft 4.893 Ft

Egészséges agy, jobb memória mindennap

Dr. Daniel G. Amen pszichiáter és klinikai idegtudós több mint 40 éves klinikai gyakorlatára támaszkodva, több tízezer páciens vizsgálata során szerzett tapasztalataival ismerteti az általa leghasznosabbnak tartott mindennapi szokásokat, amelyek segítségével javíthatod az agyad állapotát, uralhatod az elmédet, fejlesztheted a memóriádat, boldogabbnak, egészségesebbnek érezheted magad, és jobban kapcsolódhatsz azokhoz, akiket szeretsz.

6.990 Ft 3.495 Ft

Örökölt családi sebeink

Szerző: Vienna Pharon

A könyv arra invitál, hogy tárd fel és tudatosítsd magadban meggyőződéseid, viselkedésformáid és mintázataid eredetét, valamint derítsd fel, milyen szerepet játszott kialakulásukban a családod, milyen transzgenerációs traumákat és mintákat örököltél.

6.990 Ft 4.893 Ft

Az ezerarcú hős

Szerző: Joseph Campbell

1949-es megjelenése óta Az ezerarcú hős olvasók millióira hatott azáltal, hogy egyesítette a modern pszichológia meglátásait Joseph Campbell forradalmian új összehasonlító mitológiájával. Campbell felvázolja a hős utazását, a kaland és az átalakulás univerzális motívumát, amely gyakorlatilag a világ összes mitikus hagyományát átszövi. Ezek a mitikus történetek az élet nagy kérdéseiről elsöprő erővel, archaikus képekkel, archetípusokkal és egységes szimbólumokkal közvetítik a halandó emberek számára a létezés igazságát és összefüggéseit.

7.490 Ft 5.243 Ft
Az oldal tetejére