Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
7.290 Ft
2.916 Ft
Kedvezmény: 60%
Menny.:db
Kattints a logóra és vedd meg partnerünknél e-könyv vagy hangoskönyv formátumban

Solito

7.290 Ft
2.916 Ft
Kedvezmény: 60%
Menny.:db
Kívánságlistára teszem
Szerző: Javier Zamora

Ebben a megindító és lebilincselő memoárban, melyet Sandra Cisneros „korunk mitikus utazásaként” méltatott, egy ifjú poéta regéli el gyötrelmes vándorútjának feledhetetlen történetét, amit kilencévesen tett Salvadorból az Egyesült Államokba. 

Extra tartalom

Ebben a megindító és lebilincselő memoárban, melyet Sandra Cisneros „korunk mitikus utazásaként” méltatott, egy ifjú poéta regéli el gyötrelmes vándorútjának feledhetetlen történetét, amit kilencévesen tett Salvadorból az Egyesült Államokba. 

Javier Zamora kalandja végül egy csaknem ötezer kilométeres utazásnak bizonyult salvadori szülővároskájából Guatemalán és Mexikón keresztül az Egyesült Államokba – illegális bevándorlóként. A kisfiú hátrahagyja szeretett nénikéjét és nagyszüleit, hogy rátaláljon édesanyjára, akit négy éve látott utoljára, és apjára, akire már alig emlékszik. Amikor nekivág az útnak néhány idegen és egy „kojot” társaságában, akit azért béreltek fel, hogy elvezesse őket a biztonságba, Javier arra számít, hogy „kiruccanása” mindössze két röpke hétig tart.

A kilencéves kisfiú fejében csakis az jár, hogy veti majd magát szülei karjaiba, hogyan bújik közéjük az ágyba, és milyen lesz ismét egy fedél alatt élni velük. A veszedelmes csónakutakat, a gyilkos sivatagi meneteléseket, a rászegezett fegyvereket, letartóztatásokat és fondorlatokat, melyek várnak rá, elképzelni sem tudja; és azt sem láthatja előre, hogy az a tizennégy nap két teljes sorsfordító hónappá nyúlik a vándortársak mellett, akik egy váratlanul fellelt családként nyújtanak támaszt neki.

A Solito megindító és sodró lendületű történet, mely testközelből és bensőséges hangon számol be a bizonytalan kimenetelű, képtelenséggel határos utazásról, s egyben arról a csodálatra méltó jóságról és szeretetről is, amit a szükséget szenvedő a legváratlanabb pillanatokban kaphat embertársaitól. Az emlékirat hőse természetesen maga Javier Zamora, a szerző, de éppúgy azok a milliók is, akiknek nincs más választásuk, mint elhagyni az otthonukat. 

Zamora előadásmódját elbűvölő bensőségesség jellemzi; az ember olyan közel kerül a kisfiúhoz, aki a szerző hajdan volt, hogy Javier azután is újra meg újra eszébe jut, miután letette a könyvet. Ez a rendkívüli mű óhatatlanul is rabul ejti és örökre megváltoztatja az olvasót.”

Los Angeles Times

„A Solito… megragadó és szemléletes részletességgel tárja elénk Javier gyerekkori utazását Gringóföldére, a nagy álmok és még nagyobb burgerek mitikus országába. Ám több ez puszta migránstörténetnél – egy kilencéves kisfiú jellemfejlődését is végigkísérhetjük benne, aki egyetlen röpke évszak leforgása alatt volt kénytelen belépni a lelki érettség korába, e másik mitikus birodalomba.”

The Washington Post

 

OLVASS BELE

Vélemények

5.00
7 értékelés
5
7
4
0
3
0
2
0
1
0
2023. 10. 10. -
Régen izgultam már ennyire főszereplőért, mint ezért a kisfiúért, aki a szülei és a közelebbi rokonai nélkül kénytelen megtenni egy olyan utat, ami egy felnőtt számára is nagy kihívás lenne. Visszagondoltam a saját kilencéves énemre. Nekem sikerült volna? Kitartottam volna az összes nehézség ellenére? És ha igen, vajon ki válik belőlem? Megtörtek volna egy életre az események, a fizikai és lelki kiszolgáltatottság megtapasztalása? Vagy megerősítettek volna, mint Zamorát? Lenyűgöz, ahogy az író megörökítette a saját történetét, mert egyszerre nagyon tényszerű és objektív, ugyanakkor érzelmes és lírai szépségű a könyv szövege. Megkönnyeztem a végét, és azt gondoltam, milyen jó lenne, ha minél többen olvasnák el ezt a könyvet. Jobb emberek lennénk tőle.
2023. 10. 08. -
De jó lenne, ha ebből a regényből egyszer film készülne! Sorba állnék a mozijegyért.
2023. 10. 08. -
Ma, amikor a csapból is a migránsozás folyik, egészen fura érzés olyan történetet olvasni, aminek éppen egy illegális bevándorló a főszereplője.
Mondhatnánk, meg is érdemli a sorsát. Aztán kiderül, hogy a történet, ami elénk tárul egy 9 éves kisfiú igaz elbeszélése az őt ért megpróbáltatásokról.
Pedig neki csupán annyi volt a "bűne", hogy a szüleivel akart lenni.

A kisfiú szülei olyan korán hagyták el őt abban a reményben, hogy egy nem is olyan távoli jövőben újra egyesülnek majd, hogy Javier alig emlékezett az apukájára.
Ám mégis, mikor elérkezett a nap, hogy utánuk induljon Amerikába, felnőtteket megszégyenítő bátorsággal veselkedett neki az eredetileg 2 hetesre tevezett utazásának.

Ám végül több, mint 70 napig tartott a veszélyes vándorlás.

Annyira izgultam, hogy célba érjen, hogy miközben olvastam a könyvet érzések egész garmadája kerített hatalmába.
Sírtam, rácsodálkoztam, vele éreztem, melegséggel telítődtem, háborogtam, haragudtam, szomorkodtam, drukkoltam, féltem, átéreztem.

Javier-rel utaztam. Mindvégig.
Végül meg nem csak ő, én is zokogtam.

Köszönet az érzelmes utazásért neki és a Good Life Books kiadónak is.

2023. 10. 01. -
Ez a regény maga az ÉLET.
2023. 10. 01. -
A legjobb könyv, amit az utóbbi években olvastam.
2023. 09. 30. -
Elgondolkodtató, nagyszerű regény! Szeretném megölelni azt a kilencéves kisfiút, aki végigjárta ezt az elképesztő utat.
2023. 09. 27. -
Lebilincselő történet, letehetetlen könyv. Az olvasó úgy érzi, együtt „utazik” Javierrel, a kilencéves főhőssel Salvadorból Amerikába. Elképesztő utazás, tele szeretettel, jósággal, emberséggel.

Válaszd kedvezményes csomagajánlatunkat

Önfejlesztő regények -60%
13.280 Ft
5.312 Ft
60% Kedvezmény:
19.270 Ft
7.708 Ft
60% Kedvezmény:

Hasonló termékek

Dinó meditáció

Óvodástól kisiskolás korig.

A könyvben bemutatott éber tudatosság meditációk segítenek a gyermekeknek túlszárnyalni a személyiségükből fakadó kihívásokat. A dinoszauruszok javaslatait követve, kisebb meditációkat tanulhatnak meg. A tudatos jelenlétet oly módon tapasztalhatják meg, ami valóban hasznos és érthető lesz számukra. Megtanulnak ellazulni, és kezelni az érzelmi hullámvölgyeiket. Segít nekik egyensúlyba kerülni saját gondolatvilágukkal, hogy újra összpontosítani tudjanak és megnyugodjanak.

3.990 Ft 2.793 Ft

Urald az érzelmeidet

Szerző: Thibaut Meurisse

Hajlamos vagy a negatív gondolkodásra? Kihívást jelent számodra, hogy saját érzelmeidet urald? Itt az idő, hogy kezedbe vedd saját érzelmeid irányítását, hiszen ahogyan érzed magad, meghatározza az életminőségedet! Az érzelmeink felismerése az első lépés az irányításuk felé. Bár az életben szinte mindenhez jár használati útmutató, sajnálatos módon sem tanáraink, sem szüleink nem tanították meg nekünk, hogyan működnek az érzelmek, és hogy irányítsuk azokat.

4.990 Ft 3.493 Ft

A tudatosság gyakorlása

Szerző: Matthew Sockolov

Az emberek szerte a világon fedezik fel a tudatosságot, mint a szorongás, a harag, a gyász és megannyi rossz emberi élménnyel való megbirkózás egyik eszközét. Ez az ősi gyakorlat évezredeken át fejlődött, és most elérhetőbb, mint valaha. Napról napra többet értünk meg arról, hogy mit is jelent tudatosnak lenni, és hogy a tudatosság milyen hatással van az agyra. Ha megérted a tudatosság mibenlétét, annak az életedre gyakorolt pozitív hatásait, valamint azt, hogy miként tudod elkezdeni az életedbe építeni azt – mindezzel a tudatosság alapjait fekteted le.

5.290 Ft 3.703 Ft

Dinó jóga

A Dinó jóga egy gyermekeknek szóló elbűvölő kézikönyv, amely mókás illusztrációkon keresztül mutatja meg a kicsiknek, hogyan jógázzanak. Az egyes jógapózok kivitelezését könnyen követhető fázisrajzokon keresztül tanulhatják meg. Minden jógaállás leírása tartalmaz gyereknyelven megfogalmazott tanácsokat ahhoz, hogy az érzelmeiket és saját személyiségüket jobban tudják kezelni, például hogyan lazítsanak, fókuszáljanak, higgadjanak le, és hogyan érezzék jól magukat. 

5.290 Ft 3.174 Ft

Olvass az emberekben, mint a könyvben

Szerző: Patrick King

Az Olvass az emberekben, mint a könyvben nem egy átlagos, arckifejezésekről és testbeszédről szóló könyv. Ezekről is olvashatsz benne, új technikákat megismerve, de ez a kötet inkább az emberi pszichológia és természet valódi megértésről szól. Tapasztalataink és múltunk tesznek azzá, akik vagyunk, és ezek vezérlik szokásainkat és viselkedésünket is. Nyerj betekintést önmagadba és másokba.

5.490 Ft 3.843 Ft

Az önuralom hatalma

Szerző: Peter Hollins

Az Önuralom hatalma nem egy tankönyv az önfegyelemről, és nem is egy hosszadalmas értekezés, hanem eszköztár, amely megadja a lendületet céljaid eléréséhez! Az önfegyelem a gyakorlatban nem arról szól, hogy reggeltől estig szenvedsz, hanem segít abban, hogyan szervezd meg a munkád okosabban és miként légy hatékonyabb kisebb erőfeszítéssel!

5.490 Ft 3.843 Ft

A szerencse tanulható

Szerző: Nick Trenton

Tudományosan bizonyított tény, hogy a szerencse emberi jellemvonásokhoz kapcsolódik, és mint ilyen, tudatosan is befolyásolható. Semmi köze persze a négylevelű lóheréhez vagy a törött tükrökhöz, annál jobban függ viszont attól, hogyan értelmezzük a szerencse fogalmát. A könyv teljes körű áttekintést ad arról, hogy milyen szokásokat építenek ki a szerencsés emberek, és miként készítik fel magukat időről időre a sikerre. Gyakorlatias, kipróbált módszereket kínál, amelyekkel te is szerencsésebb emberré válhatsz. Nincs szükséged többé babonákra vagy rituálékra a szerencse megszerzéséhez.

5.490 Ft 3.294 Ft

A manifesztáció hatalma

Szerző: Ryuu Shinohara
Az univerzális törvények és a kvantumfizika közötti kapcsolat beigazolódott. A valóság olyan síkon létezik, amelyet nem tudunk teljesen felfogni, és a hit az, ami megtart minket, miközben az igazság útján haladunk. Az univerzumban mindennek van energetikai rezgése – ahhoz, hogy valamire rezonáljunk, annak a frekvenciáján kell rezegnünk. Tehát ahhoz, hogy megváltoztasd az életed, elengedhetetlen, hogy megváltoztasd a gondolataidat, amelyek valójában csak rezgések.
5.690 Ft 3.983 Ft

A nemet mondás művészete

Szerző: Damon Zahariades

Úgy érzed, téged mindenki csak kihasznál? Eleged van abból, hogy a munkatársaid, ismerőseid és rokonaid igényt formálnak a szabadidődre, és elvárják, hogy azt rájuk áldozd? Rendszeresen érzed boldogtalannak, stresszesnek és kimerültnek magad amiatt, hogy mások dolgait folyamatosan a sajátjaid elé helyezed? Ha igen, akkor ez a könyv neked íródott! Itt az ideje, hogy felhagyj a megfelelési kényszerrel! Mostantól tanulj meg – bűntudat nélkül – határokat szabni a kéréseknek és nemet mondani!

5.690 Ft 3.698 Ft

Vége a halogatásnak

Szerző: Damon Zahariades
Vége a halogatásnak, ismerd meg a 21 bizonyított taktikát, melyek segítségedre lesznek a belső halogatód leküzdésében, az időd megfelelő beosztásában, valamint a produktivitásod növelésében egyaránt!
5.690 Ft 3.983 Ft

Beszélgess könnyedén bárkivel

Szerző: Patrick King

Mitől lesz valaki ellenállhatatlanul vonzó és elbűvölő, míg valaki más inkább unalmas vagy irritáló? A könyv végére egészen más válaszokat fogsz találni ezekre a kérdésekre. A legnagyobb akadálya annak, hogy elbűvölő és szerethető emberré váljunk, valójában az „elbűvölőség” fogalmának félreértése. Még ha jelenleg nem érzed is magad nagyszerű beszélgetőpartnernek, ha irtózol a csevegéstől és introvertáltnak tartod magad, nyugodt lehetsz, hogy lehetséges karizmatikusabbá válni, és bárki képes rá!

5.690 Ft 3.698 Ft

Pozitív gondolkodás napló

Szerző: Kristen Butler

A fejlődés nem feltétlen nehéz vagy időigényes, apró változtatásokat igényel csupán, hogy megtanuljuk, miképp fókuszáljunk jól és hogyan alakítsuk ki egy olyan napi rutint, amelyek összeadódva látványos eredményt hoznak életünkben. A 3 perces Pozitív gondolkodás napló már jól bevált pozitív rituálékra és szokásokra ösztönöz. Hatvannapos bontásban vezet el odáig, hogy napi rutinoddá váljanak új szokások és gondolkodásmódok, melyek segítenek neked abban, hogy önbecsülésed kiteljesedjen, sikeresebb és egészségesebb életed legyen.

5.790 Ft 4.053 Ft

Az önterápia művészete

Szerző: Nick Trenton

Az „önterápia” egy módja annak, hogy te is élvezhesd a hagyományos terápiával járó előnyöket, de a saját feltételeid szerint. Nem kell drága terápiákra járnod, nem kell a társadalom megvetését érezned azért, mert pszichológusra szorulsz. Ebben a könyvben minden szükséges eszközt megtalálsz, amelyekkel önismeretre tehetsz szert, érzelmileg érettebbé válhatsz, valamint megtanulhatsz változtatni a viselkedéseden. A világ egyik legnehezebb és legösszetettebb feladata önismeretet tanulni, de megkaphatod az önmagad felé vezető úthoz szükséges alapvető tudást ebből a könyvből!

5.790 Ft 4.053 Ft

Ne agyald túl, engedd el

Szerző: Nick Trenton

A túlgondolás miatt kialakuló szorongás olyan, mint az ébren átélt lidércnyomás; mintha a negativitás fátyla fedné be minden gondolatunkat, érzésünket és cselekedetünket. A stresszes túlagyalás olyan csapda, amiből látszólag nem menekülhetsz. Pedig igenis megteheted! 

A Ne agyald túl, engedd el írója, Nick Trenton pszichológus évtizedek óta kutatja a témát. Érti, hogy min mész keresztül, tudja, milyen érzés a szorongás és a stressz csapdájába újra és újra beleesni. Ezért részletesen kidolgozott, bevált technikákat szedett össze és ezek segítségével végigvezet téged az összes belső akadályon, segít átprogramozni a gondolkodásod, irányítani az érzelmeidet, és megváltoztatni rossz berögzüléseidet.

5.790 Ft 4.053 Ft
30%

Ne agyald túl – a gyakorlatban

Szerző: Nick Trenton

Munkafüzet Nick Trenton sikerkönyvéhez

A munkafüzet gyakorlatai segítenek abban, hogy tudatosabbá válj és ne ragadj bele a túlgondolkodás csapdájába. Nick Trenton konkrét technikákat és eszközöket kínál, amelyeket követve megtanulhatod, hogyan tudod leküzdeni szorongásodat és túlgondolkodásodat. A szerző lépésről lépésre tanítja meg neked azokat a technikákat, melyekkel könnyedén csökkentheted stressz-szintedet a mindennapokban!

5.790 Ft 4.053 Ft

Ne higgy el mindent, amit gondolsz

Szerző: Joseph Nguyen

Nem tudjuk megoldani problémáinkat ugyanazzal a tudatszinttel, amelyik létrehozta azokat. Minden pszichológiai jellegű szenvedésünk gyökere a gondolkodás. Jóllehet a fájdalom elkerülhetetlen, az, hogy miként reagálunk az életünkben bekövetkező eseményekre és körülményekre, csak rajtunk múlik.

5.990 Ft 4.193 Ft

Lehet könnyebb

Szerző: Yung Pueblo

A Lehet könnyebb című könyvében a szerző most saját megélt tapasztalatain keresztül bemutatja, hogy a pozitív szokások kialakítása jelentős változásokat hoznak az életünkbe. Az önmagunkkal szembeni őszintétlenség távolságot teremt. Minél több hazugságot építünk fel, idővel annál idegenebbé válunk önmagunk számára. Ha nem tudjuk elfogadni a saját igazságunkat, akkor egyre távolabb kerülünk attól, hogy megismerjük önmagunkat. A radikális őszinteség gyakorlásával ez a távolság csökken, és az elménk lassacskán megnyugszik. Az önmagunkkal való őszinteség a belső harmónia kezdete. Ez a harmónia azonnal élénkebbé teszi a kapcsolatainkat. Azzal, hogy megvizsgáljuk a múltunkat, és feltárjuk a korábban megtagadott igazságot, valójában az őszinteség erejét növeljük. Ennek az intenzívebb jelenlétnek köszönhetően az önismeretünk virágzik.

5.990 Ft 2.995 Ft

Lépj ki a régi cipődből

Szerző: Robert Betz

A „régi cipők”, amelyekben járunk, régen kialakult gondolati, érzésbeli és viselkedésbeli minták és szokások. A könyv azokat a buktatókat mutatja be, amelyben az emberek többsége megbotlik. Olyan elakadásokat okozó mintákat, programokat és szokásokat, mint például az állandó önbíráskodás, a régmúlt dolgokon való vívódás, a tökéletességre törekvés.

5.990 Ft 4.193 Ft

Maradj motivált!

Szerző: Thibaut Meurisse

Thibaut Meurisse segít neked abban, hogy visszakapd a belső lendületed! A Maradj motivált világos és tömör útmutató, amely megmutatja lényegre törő útmutatásain keresztül, hogyan építsd fel a motivációt és hogyan győzd le a halogatást. Ennek eredményeképpen megszűnik a bűntudat, a motivációd növekedni fog, és sokkal több célodat tudod elérni, mint ahogyan azt eddig gondoltad.

5.990 Ft 4.193 Ft
Az oldal tetejére