Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

DHARMA – a te saját, egyedi életutad

DHARMA – a te saját, egyedi életutad

A DHARMA JELENTÉSE

Az ősi szanszkrit dharma szó annyit tesz: „az univerzum fejlődésének mozgatója”; vagy: „az egyéni célod a világban”. Mind olyan képességekkel születtünk, amelyeknek szerepe van az univerzum kozmikus hálójában, és amelyek elősegítik a globális egyensúly megtartását. Miért is vagyunk egyáltalán itt? A gondolat ott rejtőzik a tetteink mögött, de kevesen gondolkodunk el rajta elég mélyen ahhoz, hogy rátaláljunk a válaszra. Egész életünk során lefoglaljuk magunkat és eltöltjük a napjainkat, fel sem ismerve, hogy okkal kaptuk ezt az időt. Gondolod, hogy az univerzum esetleg hibázott, és egyedül neked nem adott célt? Ha ez igaz lenne, nem te lennél a legkülönlegesebb ember a világon? Neked is van célod. Okkal vagy itt. Ebben az életben az a feladatod, hogy kiderítsd, mi is az.

A DHARMA ÉLETRE SZÓLÓ FOLYAMAT

A dharma felfedezése nem egy egyszeri folyamat – sokkal inkább egy elköteleződés. Elkötelezed magad arra, hogy folyamatosan törekszel az összhang helyreállítására. Amint megtudod, milyen érzés a dharmád, azonnal tudni fogod azt is, milyen érzés mindaz, ami nem a dharmád, és ennek megfelelően változtathatsz majd az életeden. Már nem rekedsz meg olyan helyzetekben, melyek nem szolgálnak többé – azonnal megérzed, ha a dolgok nem megfelelőek, és abban a pillanatban levedled, mint egy viszkető kígyóbőrt. Az igazság örök, de a te változatod belőle folyamatosan fejlődik, ahogy az életed kibomlik.

ÚT A DHARMA FELÉ

Az univerzum folyamatosan a dharmád felé húz téged az izgalom és a kíváncsiság segítségével. Nyitottnak kell maradnunk erre a vonzásra. Többnyire annyira lekötnek bennünket a mindennapok erőfeszítései, hogy amikor az univerzum a fülünkbe súgja: „keress rá erre”, „menj el arra a workshopra”, „tanulj ettől a valakitől” – mi elhallgattatjuk, mondván, „nem, én már tudom, mit csinálok”. Holott az a feladatod, hogy hallgass rá. Tiszteld a kíváncsiságod sugallatait, mintha az univerzumtól kapott drágakövek lennének. Ne feledd – mindig manifesztálunk, teremtünk, s nem csak akkor, amikor listába szedjük a céljainkat. Az általad kibocsátott rezgés az az energia, ami visszatér majd hozzád – és mindig nyitva áll előttünk a lehetőség, hogy emeljük ezt a rezgést.

HOGYAN EMELD MEG A REZGÉSSZINTEDET

  • Meditálj 
  • Mondj megerősítéseket, például ilyeneket: „összhangban vagyok  a dharmámmal”  
  • Szedd listába, mi mindenért vagy hálás.
  • Tölts időt a házi kedvenceddel vagy egy szeretteddel.
  • Hívj fel egy barátot, vagy fussatok össze és beszélgessetek arról, mi minden alakul jól az életetekben. Panaszkodni tilos.
  •  Sétálj a természetben.
  •  Olvass könyvet vagy hallgass hangoskönyvet/podcastot.
  •  Merülj el a csillagok vagy az óceán látványában.
  •  Érezd a nap melegét a bőrödön.

A magas rezgésszint a dharmához vezető térképünk. Ha a dharmád szerint élsz, energikusnak, emelkedettnek érzed magad, s úgy érzed, örökké tudnád ezt csinálni. Úgy repül az idő, hogy észre sem veszed. Teljesen feltöltődve fejezel be egy-egy tevékenységet, s jóval több erőd van, mint amikor belekezdtél. Mintha a kozmosz intravénásan tündérport csepegtetett volna beléd.

DHARMA - ARCHETÍPUSOK

Az univerzum tanításai által megismertem a dharmánkhoz kapcsolódó kilenc archetípust, melyeket dharma-archetípusoknak nevezek. A saját dharma-archetípusod megismerése segít majd megérteni, miért vonzanak bizonyos dolgok, és így felszabadultan megtestesítheted a valódi énedet. A kilenc archetípus a következő: tanító, gondozó, látnok, vállalkozó, művész, kutató, előadóművész, aktivista és a harcos. A 9 archetípusból kitudod választani rád melyik jellemző, ha a Sahara Rose könyvében található tesztet elvégzed.

MINDEN ÚT A DHARMÁHOZ VEZET

A dharma útját éppen azokkal a pillanatokkal kövezed ki, amikor erős vágyat érzel, hogy kihátrálj, de helyette maradsz, és éned növekedését választod. Az egódnak ez talán túl sok, mert ilyenkor szembesül vele, milyen óriási is a lelked. A lényednek mindössze egy kis szeletét ismered. Amikor átadod a lelkednek a kormányt, és ő elvezet a tudatod mélyére, végül olyan területre lépsz, amire az egód soha nem számított. A lelkedre hallgatni annyit jelent, mint ráébredni az erődre. A dharma lényege nem az úti cél, hanem az út, melynek során végül teljes mértékben megtestesíted azt, aki az adott pillanatban vagy.

Forrás: Sahara Rose - Dharma - életfeladatok, életcélok

Tartalomhoz tartozó címkék: spiritualitás
Az oldal tetejére