Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nehézfém terheltség miatt kialakuló ADHD és autizmus

Nehézfém terheltség miatt kialakuló ADHD és autizmus

 

 

Az autizmus lehetséges okai

Bizonyos esetekben az autizmus kialakulásának oka az agy középső csatornájában, valamint egyéb területein lerakódó toxikus nehézfémek (higany és alumínium). Az autizmus esetén a higany nagyobb mennyiségben és arányban van jelen, és a középső csatornán kívül egyéb régiók és teljesen telítettek, ami szélsőségesebb egészségi állapotot eredményez. Az autizmus jó példa arra, hogy a fémes agy ötvözetei hogyan vezetnek a neurológiai hatások bonyolult összjátékához. Az autizmussal élő gyermekek némelyike ugyanis bizonyos területeken nagyon tehetséges, míg más területeken állandó küzdelmekkel kell szembenéznie.

Nehézfém terheltség okozta autisztikus tünetek

 

A tünetekért elsősorban a nyelvi, beszéd-, kommunikációs, mozgató- és finommotoros központjaiban szétszóródott nehézfémek a felelősek. Az autizmus súlyosságában mutatkozó eltérések – mondhatni a rendellenesség spektruma – az agyban lévő fémek összmennyiségének, a higany arányának és annak függvényei, hogy pontosan mely területeken rakódtak le ezek a toxikus szennyeződések.
Az utóbbi időben az autizmus enyhébb eseteinek diagnosztikai rátája jelentősen megemelkedett. A súlyos autizmussal élő gyermek, avagy felnőtt szülei vagy családtagjai a betegség okáról tudomást szerezve rendszerint elfogadják, hogy gyermekük vagy hozzátartozójuk súlyos nehézfémmérgezésben szenved. Az autizmus spektrumának enyhébb végén elhelyezkedő eseteknél az egészen enyhe (gyakran alig észlelhető) tüneteket mutató autista gyermek vagy felnőtt szülei, illetve hozzátartozói általában kevésbé nyitottak a betegség és a toxikus nehézfémek közötti összefüggésre. Az egészen enyhe autizmus gyakorlatilag nem zavarja meg a normális életvitelt, így sem az érintettek, sem hozzátartozóik nem kezdenek kétségbeesett kutatásba a válasz után. Holott a válaszkeresés e folyamata teszi fogékonnyá az embereket arra, hogy megértsék, valójában a toxikus nehézfémek egészségkárosító hatása idézte elő az autizmust, legyen bár enyhe vagy súlyos lefolyású. Ha az autizmussal élő tikkel, görcsöket és kimerültséget tapasztal, akkor vírusfertőzöttség is súlyosbíthatja a helyzetet. 

ADHD-s tünetek a nehézfém terheltség miatt


Az ADHD számos esetben nem genetikai és nem is emésztőrendszeri eredetű. E népszerű magyarázatok egyike sem tapint rá a figyelem és fókuszálás, vagy akár a végrehajtó funkciók és az önkontroll e zavarára, melyet hiperaktivitás és impulzivitás kísér. Az ADHD valódi oka a higany és az alumínium, melyek az agy középső csatornájában rakódnak le, ami a bal féltekét a jobbtól elválasztja, illetve néhány további fémszennyezés elszórtan az agy különböző területein. Ugyanez idézi elő az autizmust is, noha az ADHD esetében más az arány: valamivel több az alumínium és kevesebb a higany. Amikor ezek a fémek megtelepszenek a középső csatornában, elvágják a belső kommunikációs vonalakat. Ennek következtében az agy kénytelen alkalmazkodni, és az elektromos impulzusoknak más útvonalakat kell találniuk, olyan neuronokon áthaladva, melyeket rendesen nem használnánk beszédre, figyelem-összpontosításra, s a cselekvés és kommunikáció egyéb válfajaira. Ezért fordul elő olyan gyakran, hogy amikor megkérünk egy ADHD-s gyermeket, hogy viselkedjen egy bizonyos módon, épp az ellenkezőjét csinálja. A háztartási vegyszerek egyre újabb generációi, melyeknek gyermekeink nap mint nap ki vannak téve, kiváltják és súlyosbítják ezt az egészségügyi problémát. 

A nehézfém-méregtelenítés fontossága

 

A nehézfémek kivonása segít mind a mentális és érzelmi elakadásokkal, mind a jólléttel kapcsolatban, mivel lehetővé teszi, hogy az elektromosság és az energetikai frekvenciák szabadon áramolhassanak. Amikor lebontjuk az agyunkat akadályozó fémötvözeteket, azzal minimalizáljuk a vírusinváziót, lehetővé tesszük az érzelmi sérülések gyorsabb gyógyulását, csökkentjük az agy és az agyidegek gyulladását, kezeljük a kiégést és a hiányállapotokat, valamint enyhülést nyújtunk a függőséggel és savassággal küzdő agynak.

A nehézfém-méregtelenítés működése

 

Ha meg szeretnénk szabadulni a testünkben és agyunkban felhalmozódott nehézfémektől, a Nehézfém-méregtelenítő smoothie és a tisztítókúrák jelentik a legjobb választást. Ezen protokollok a létező leghatékonyabb módszerek a nehézfémek eltávolítására, illetve az általuk okozott kár helyreállítására. A Nehézfém-méregtelenítő smoothie öt kulcsfontosságú összetevője mind olyan gyógyhatású növény, melyek együttes erővel eltávolítják mind a szervezetbe mélyen beágyazódott, mind a szabadon lebegő fémeket, és kivezetik őket a testből (ahelyett, hogy útközben hátrahagynák, vagy esetleg el sem mozdítanák őket). Ez teszi a Nehézfém-méregtelenítő smoothie-t teljesen egyedülállóvá és megbízhatóvá. A Nehézfém-méregtelenítő smoothie tápláló összetételével az agyszövet gyógyulását is segíti.

Az agy méregtelenítésének menete

 

Időbe telik, amíg az összes fémet eltávolítjuk az agyunkból. A méregtelenítési folyamat egyik nagy része a beágyazódott fémdarabok elérése és kitisztítása – ezek a fémek lehetnek igazán apró, nanoméretű és még kisebb fémekből összeálló gócok. Ez nem egyik napról a másikra történő folyamat. Még ha egyes tünetek gyorsan enyhülni, csillapodni kezdenek is, időbe telhet, mire elérjük a célunkat, és eltávolítjuk az összes toxikus nehézfémet, valamint magunk mögött hagyjuk a legmakacsabb tüneteket. Ezek a fémdarabok az évek során halmozódtak fel, nagyobb lerakódásokat képezve, melyek még nagyobb hatással vannak testünkre – ezeket a nehézfémméregtelenítő smoothie szintén kezelni tudja. A smoothie öt kulcsfontosságú összetevőjében található vegyületek a bomló fémötvözetekből származó korrózióhoz és szennyeződéshez kapcsolódnak. Ez is időt és türelmet igényel – a nehézfémötvözetekből (például az agyban egymással kölcsönhatásba lépő alumínium és higany vagy réz) kialakult maró fémtörmelék stabilizálása és biztonságos kivezetése egy újabb tisztítási szint.

Nehézfémméregtelenítő smoothie receptjét itt találod: 

Forrás: Anthony William - Egészséges agyműködés

Tartalomhoz tartozó címkék: életmód
Az oldal tetejére