Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szerencsés emberek tulajdonságai

Szerencsés emberek tulajdonságai

Tudattalanul úgy képzeljük, hogy a szerencse valahogyan az arra érdemeseket találja meg, de legalábbis a „végzet” akarata. Sok ember számára megnyugtatóbb hinni a szerencsében, ha ez a hiedelem kiegészül azzal a gondolattal, hogy mindig van esély még több szerencsére.

A Nobel-díjas John Nash, a Princetoni Egyetem matematikaprofesszora a következőket mondja: „Nem hiszek a szerencsében, de abban hiszek, hogy értéket tulajdoníthatunk dolgoknak.”

Ami a szerencsét illeti, semmiképp nem szaporíthatjuk az utunkba kerülő kedvező véletlenek számát. Sajnos nem létezik erre hatásos varázslat vagy ráolvasás. Amikor azonban az a kérdés vetődik fel, hogy mivel könnyíthetjük meg céljaink elérését, kiderül, hogy a hozzáállásunk, az észlelésünk és a hiedelemrendszerünk döntő mértékben esik latba, mivel ezek hatást gyakorolnak viselkedésünkre. Tudományosan bizonyított tény, hogy a szerencse emberi tulajdonságokhoz köthető, és mint ilyen, befolyásolható.

Szerencsehozó jellemvonások

Kutatók vagy egy tucat olyan tulajdonságot találtak, melyek minden esetben jelen van a magukat szerencsésnek tekintő emberek személyiségében. Nézzük mik ezek a tulajdonságok melyeket ki kell alakítanod, ha szerencsés szeretnél lenni.

Extroverzió - a kifelé forduló, extrovertált ember önérvényesítő, energikus és beszédes. Ha a távolságtartó, visszahúzódó embertípushoz tartozol, észreveheted, hogy akkor kopogtat be hozzád a szerencse, amikor megnyílsz mások felé. Ne titkold a gondjaidat és a szükségleteidet, hiszen soha nem tudhatod, ki és mikor ajánlja fel magától a segítségét.

Nyitottság - A nyitott emberekkel gyakran előfordul, hogy a lehető legszerencsésebb körülmények között találják magukat. Mindez azért történhet meg velük, mert nyitottak a lehetőségekre, és menten üstökön is ragadják mindet. Talán nem mindenben látnak pozitív újdonságot, de nem is zárkóznak el semmi elől. Fogadd el a meghívásokat, adj teret a váratlan dolgoknak, és vedd észre az előnyeit egy olyan végkifejletnek, amit nem te terveztél.

Kitartás - Van egy mondás, amely úgy szól: a mester többször szenved kudarcot, mint ahányszor a tanítványa valaha is próbára teszi a szerencséjét. Az egyedüli különbség kettejük között az elszántságuk mértéke. A kitartás nem azt jelenti, hogy valaki alkalmazkodóképesebb vagy szívósabb másoknál. Szó sincs semmiféle titokzatos, ritka tulajdonságról. Aki kitartó, az egyszerűen optimális mértékben érzékeli a kudarcokat és kihívásokat. A kitartó emberek hisznek a saját képességeikben.

Tanulás - A szerencsés emberek nem hunyják be a szemüket, és nem várják a sült galambot. A szerencsés emberek kitanulják, mi válik be náluk, és mi nem. Tudatosan próbálják újrateremteni azokat a lehetőségeket, amelyek tapasztalataik szerint segítették őket a múltban.

Kerüld a tétlenséget, maradj serény, mert így megnöveled az ajtódon kopogtató szerencsés új lehetőségek valószínűségét. Társulj olyanokkal, akik minden jel szerint meghozzák a szerencsédet, és elhalmoznak lehetőségekkel.

Forrás: Nick Trenton - A szerencse tanulható

Tartalomhoz tartozó címkék: önfejlesztés
Az oldal tetejére