Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tedd rendbe környezeted - Készíts oltárt!

Tedd rendbe környezeted - Készíts oltárt!

Az oltárkészítés remek módszer spirituális és a fizikai energiáid összekötésének. Ez egy szent hely, tele olyan dolgokkal, amelyek megteremtik ezt a kötést. Gondolj rá úgy, mint a világ egy aprócska szegletére, ahol reménykedhetsz, álmodozhatsz, vágyakozhatsz, imádkozhatsz, meditálhatsz, gondolkodhatsz, és támogatásért fordulhatsz az univerzumhoz.

Válassz egy helyet az oltárodnak. Ha együtt élsz másokkal, és nehéz megfelelő helyet találnod, készíthetsz hordozható oltárt is egy gyertya és egy különleges tárgy, például egy kristály segítségével, amit mindig az éjjeliszekrényeden tarthatsz. Egy ablakpárkány is lehet az oltárod, vagy akár a szoba sarka. A méret nem számít, a szándék a lényeg.

Válassz olyan szent dolgokat, amelyek segítik a kapcsolódást, és tele vannak fénnyel. Gondold át, mit akarsz behívni. Az oltárodon lehet gyertya, egy istenség, egy istennő, egy guru fotója, friss virág, egy szerencsehozó figura, angyalkártyák, valamilyen műalkotás, inspiráló képek magazinokból, tollak, fotó az egyik rokonodról. Nincsenek szabályok, azt válaszd, amitől a lelked jól érzi magát.

Az oltár olyan hely, ahol imádkozhatsz, meditálhatsz, támogatást kérhetsz, és meghatározhatod aznapi céljaidat. Gyertyát is gyújthatsz, majd elmondhatsz egy imádságot.

Az oltár egy energiakapu, rajta keresztül kommunikálhatsz az univerzummal, ezért fontos, hogy mindig rendben tartsd. Néha kicserélhetsz rajta dolgokat, esetleg minden héten új virágot tehetsz rá. Ne gondold túl a dolgot, csak tedd, amit helyesnek érzel.

Ha csordultig tele van az életed, nem marad hely az újnak. Ha az életed túlzsúfolt, az univerzum nem tudja hová beszorítani azokat az új dolgokat, amelyekért annyit imádkoztál.

Érdemes időnként nagytakarítást csinálnod az életedben, ami segít megszabadulni azoktól a dolgoktól, amelyek már nem szolgálnak téged, így lesz helye az újnak. Amikor kidobod a múlt régi dobozait, a régi gondolatmintáknak és félelmeknek is búcsút intesz. Ha túlságosan ragaszkodunk a minket körülvevő dolgokhoz, az annyira lefoglalhat minket, hogy nem tudjuk elkapni azokat a dolgokat, amelyek csak miattunk érkeznek ide. Az elengedés és a hely felszabadítása ijesztő lehet, pontosan ezért nem lépi meg mindenki.

Te nem vagy mindenki. Te bátor vagy. Úgy gondolom, van valami, amit készen állsz elengedni, hogy helyet teremts valami még jobb dolognak, amit igazán megérdemelsz!

Forrás: Rebeca Campbell - Lelked ragyogása

  

Tartalomhoz tartozó címkék: spiritualitás
Az oldal tetejére