Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Védikus Asztrológia, egy 5000 éves tudomány,

Védikus Asztrológia, egy 5000 éves tudomány,
amit a Védák szemeinek tartanak.

A védikus asztrológiát tartják a „védák szemeinek”, amelyeken keresztül beleláthatunk a múltba, a jelenbe és a jövőbe is. A védikus asztrológia egy több ezeréves tudomány, amit a mai napig egyetemi szinten lehet tanulni Indiában, és mai napig az indiai kultúra olyannyira szerves része, hogy százmilliók használják ezt a tudást támpontként a mindennapi életükben.

Védikus asztrológia a mindennapokban

Indiában a családok többségének ugyanúgy van családi asztrológusa, mint családi orvosa. A védákban az asztrológia, a csillagászat és a matematika ugyanazokban a könyvekben szerepelnek, és tudományként indultak útra a Közel-keleten át, Európába. Habár az általános iskolában mi, a nyugati kultúrkörben az „arab számrendszert” alapul véve tanulunk a matematikáról, az arab világban ezeket az alapokat hindu számrendszernek hívják.

A védikus asztrológia rendszerében csillagászati számítások révén, és az égben látottak szerint állítják fel a születési képletet. Elemzéskor „nemcsak” az asztrológiai alapművek segítségét, de a sok-sok ezer éven keresztül végzett megfigyeléseket és az így megszerzett tapasztalati tudást is felhasználják a horoszkóp értelmezésekor. Ha a tudományosság legalapvetőbb definícióját vesszük, mi szerint „ha valami azonos feltételek és körülmények között lett vizsgálva, akkor a vizsgálati eredmény, mindig ugyanarra a konklúzióra jut” és ez az, amit tudományosan bizonyíthatónak vehetünk, akkor a védikus asztrológia is egzakt tudomány.

Éppen ezért a védikus asztrológia egyáltalán nem hasonlítható a jóslásokhoz, mert maga a rendszer egy egzakt tudomány, amely azért lett megalkotva, hogy segítsen eligazodni a mindennapokban. A védikus asztrológia olyan, mint az időjárás jelentés. Egy asztrológus nem tudhatja azt megmondani, hogy jó vagy rossz következik majd be valaki életében, hiszen a jót és a rosszat mi, emberek éljük meg saját értékrendünk szerint. Egy asztrológus azt tudja előre látni, hogy sorsunk mit hozz felénk, hogy könnyű lesz-e, vagy nehéz. Segíthet abban, hogy hogyan készüljünk fel arra a korszakra, ahogy az időjós által elmondottak alapján elhatározzuk, hogy reggel elinduláskor viszünk magunkkal esernyőt, vagy sem.

A védikus asztrológia praktikus, fő célja segíteni abban, hogy az adott napra olyan feladatokat ütemezhess, amiket a bolygók állása jótékonyan támogat. Minden egyes nap alkalmas valamire, a teendőnk csupán annyi, hogy ne menjünk szembe azzal az erővel, ami a világ rendjét igazgatja és amit nem tudunk megváltoztatni. Az asztrológiai előrejelzésekkel könnyedén összpontosíthatsz az egészségedre, boldogságodra, lelki békédre, és kényelmesen tervezheted programjaidat.

A 2023-as Good Life Határidőnaplónk mind havi mind napi lebontásban tartalmazza a védikus asztrológiai előrejelzéseket. A naplóban található védikus asztrológiai előrejelzések segíthetnek abban, hogyan készülj fel egy adott napra, ezáltal a személyes problémáinkban, tennivalóinkban és nehéz pillanatainkban segítséget nyújthat. Követve az asztrológiai ikonok jelzéseit, könnyen megtudhatod, hogy az adott napon a világ erői milyen feladatokat támogatnak. A dolgod mindössze az, hogy ezeket az erőket felhasználva a legoptimálisabban állítsd össze a napi tennivalóidat, így a leghatékonyabban, a legkisebb erőfeszítéssel érheted el céljaidat.

Tartalomhoz tartozó címkék: önfejlesztés
Az oldal tetejére