Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

SEDONA-MÓDSZER a boldogságért, a valódi elengedés művészete

SEDONA-MÓDSZER a boldogságért, a valódi elengedés művészete

Mi is a boldogság?

Mindegyikünk pontosan ugyanazt keresi ebben a világban. Minden Lény ezt keresi, még az állatok is. És mégis mi ez, amit mindenki keres? Boldogság bánat nélkül! Egy folytonos boldogságállapot anélkül, hogy az bármiféle bánattal fertőződne. Szóval ha ez a cél, miért pont ez? Ennek az az oka, hogy mindnyájunk alaptermészete a megingathatatlan boldogság. És mi a megingathatatlan boldogság? Teljes és totális szabadság – annak a szabadsága, hogy megtegyél vagy ne tegyél meg bármit és mindent. Ez a valódi természetes állapot, mielőtt korlátozásokkal terheljük azt.

Ki az igazi énünk, aki a boldogságot tapasztalja?

Földi ittlétünk valódi célja, hogy felfedezzük Lényünk teljességének eredeti és természetes állapotát, vagy visszaemlékezzünk arra, ami lehetővé teszi a rendíthetetlenség teljes szabadságát korlátok nélkül. Amint rájövünk, hogy ez a természetes állapotunk, elkezdjük elengedni minden korlátunkat.

A tudatalatti valójában csak egy része annak az elmének/tudatnak, amire nem vagyunk hajlandók ránézni. Mikor a szabadság iránti vágyunk már elég nagy, le fogunk ásni ezekig a tudat alatti szokásokig, és elkezdjük elengedni őket. Valójában minden pillanatban teljes egészek vagyunk. Teljes egész Lények vagyunk, akik azt mondják, hogy nem azok. Tehát mindössze annyit teszünk, hogy elengedjük a „nem vagyunk”-ot, és ami marad, az a teljes egész és szabad Lény, ami valójában vagyunk.

Sedona-módszer, vagyis az elengedés elméleti alapjai

Rendben, ha elméletileg érted, de nem tudod alkalmazni, az azért van, mert nem nézel magadra őszintén, egyfajta mély vággyal arra, hogy elengedd a korlátozásaid. A tudatalattidban az összes olyan dolgot eltemetted, amivel nem akarsz szembesülni, melyek így gátló és kényszeres érzések formájában törtek felszínre. Az összes gátló és kényszeres érzést el kell engedned. Jelenleg ők irányítanak, az ő áldozatuk vagy. Azáltal, hogy elengeded őket, az elméd lecsendesedik, és szabaddá válsz. Szüntesd meg ezeket a korlátozó érzéseket és gondolatokat, csendesítsd el az elméd, és az a végtelen Lény, ami vagy, magától értetődővé válik. Ezután rájössz, hogy sohasem voltál alárendelve ennek az elmének, ennek a testnek, és onnantól fogva a testnek és elmének nincs többé hatalma feletted. Ezután úgy fogsz tekinteni a testre, mint egy bábra, és nem lesz több befolyása rád, mint egy bábnak lenne. Tehát a legjobb módszer mind közül az elme elcsendesítése, a tudat alatti érzelmek és gondolatok elengedése, és ami marad, az a létező, ami vagy.

Hogyan ragaszkodunk tudatalatt a problémáinkhoz

Elengedhetetlen és fontos annak felfedezése, hogy érzéseink és gondolkodásunk az oka mindennek, ami történik velünk. Minden, ami velünk történik, először gondolatainkban bukkan fel. Amint felfedezed, hogy te teremtetted a nehézségeidet, felismered, hogy mindent meg tudsz teremteni, amit akarsz, és csak jó dolgokat fogsz teremteni. Miután felfedezed, hogy nincs olyan, amit ne tudnál megteremteni, még mindig nem leszel elégedett. Ennek oka, hogy elkülönültél a végtelen Lényedtől, az Egységtől, és csak akkor leszel tökéletesen elégedett, miután felismered és megéled a végtelen Lénységed. Szóval ha bármilyen problémád megmarad, az csak azért van, mert ragaszkodsz hozzá gondolatban. Abban a pillanatban, hogy elengeded őket, eltűnnek!

Ha azzal jössz nekem, hogy ez számodra nem így működik, akkor nincs igazad. Az Igazság az, hogy még mindig ragaszkodsz a problémáidhoz, miközben azt állítod nekem, hogy ez a módszer nem működik. Ha meg akarsz szabadulni egy problémától, azzal valójában ragaszkodsz hozzá. Minden, amitől meg akarunk szabadulni, azt észben, és ezáltal fenntartjuk. Szóval az egyetlen lehetőség a probléma megoldására az, ha elengeded. Ne a problémát lásd, hanem amit szeretnél.

Gyakorlati módszerek az igazi elengedéshez

A különböző problémáinkhoz különböző elengedés módszerek vannak, melyek specifikusan azt a fajta problémát segítik feloldani életünkben. 35 fejezeten keresztül követhetjük Lester felfedezéseit különböző témakörökön keresztül. Többek között beszél a boldogságról, testről, egóról, elméről, gurukról, családról, szeretetről, másoknak való segítségnyújtásról, az önvalód teljes felismeréséről.

Ismerd meg Lester Levenson egyedülálló tanításait és az ezekhez kapcsolódó konkrét elengedés technikákat a Sedona-módszer a boldogsághoz című könyvünkből!

Forrás: Lester Levenson, Hale Dwoskin - Sedona-módszer a boldogságért

Tartalomhoz tartozó címkék: önfejlesztés
Az oldal tetejére